Twee Super Sundays, twee gelaten bij Club Brugge en Genk

01 oktober 2016 13:34

Op deze speeldag krijgen we al de tweede 'Super Sunday' van het seizoen. Ten opzichte van de vorige veranderde er al heel wat bij de topclubs, maar vooral bij Club en Genk is de vormwijziging opmerkelijk.

Club Brugge krikte de vorm (in eigen land) op

Even terugspoelen naar speeldag vijf. Club Brugge was als kampioen aan een prutsstart begonnen in de eigen competitie en speelde ook tegen Standard gelijk. Met een zeven op vijftien was de start niet om over naar huis te schrijven.

Na nog een nederlaag tegen Waasland-Beveren rechtte het toch de rug in eigen competitie. Met zes op zes tegen Eupen en Moeskroen leek de trein terug op de rails wat de Jupiler Pro League betreft. Benieuwd of ze ook de domper tegen Kopenhagen kunnen doorspoelen.

Racing Genk raakte op de sukkel

Bij Racing Genk was het een ander verhaal op speeldag vijf. Met tien op vijftien en een overwinning tegen Zulte Waregem leken de Limburgers helemaal vertrokken. Toch ging het tegen Standard, Anderlecht en vooral Kortrijk helemaal mis.

Zondag krijgen ze met Mechelen geen echte topper tijdens deze Super Sunday, maar als we op de Europese prestatie mogen afgaan, lijkt het opnieuw goed te komen met het team van Peter Maes.

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ KRC Genk
 
 
Reacties.