Westerlo pakt plots 6 op 6 en duwt Waasland-Beveren naar de laatste plaats

01 oktober 2016 21:50

Na de stunt van vorige week bij Anderlecht heeft Westerlo opnieuw toegeslagen. Hoewel de Kemphanen onderlagen tegen de bezoekers uit het Waasland, viel de winninggoal aan de overzijde uit de lucht. En dus zit Waasland-Beveren met een dik probleem.

"Een wedstrijd tussen de laatste twee in de stand is nooit makkelijk", liet Siebe Schrijvers vorige week bij Voetbalkrant.com optekenen. Uw redacteur trok bijgevolg met beperkte verwachtingen naar het Westelse Kuipje. De eerste herfstprik wakkerde het enthousiasme niet bepaald aan.

Ook op het veld leken de 22 spelers weinig trek te hebben in een goeie pot voetbal. Er verdween voor de pauze met moeite een bal tussen de palen. Strijd was er wel met drie gele kaarten.

Oermens Vreven

Hét opvallendste moment van het eerste bedrijf was echter weggelegd voor Stijn Vreven. De coach van de Leeuwen bleef als een oermens 45 minuten lang met zijn kostuumvest in de gietende regen staan. De thuisaanhang had op dat moment al lang drogere oorden opgezocht. (Lees hier verder)

In het begin van de tweede helft dan toch enkele opflakkeringen. Ibrahima Seck trapte nipt over. Aan de overkant dook invaller Benji De Ceulaer als een duivel uit een doosje op in de zestien. Hij lepelde de bal over Laszlo Köteles, maar ook over de vijandelijke kooi.

Drie keer pech en dus...

De bezoekers bleven het gevaarlijkst, maar ook bij een hoekschop viel het leer niet goed. Tot drie keer toe gingen de Waaslanders hu kans. Ook de pas opgekomen Ronnie Schwartz strandde op Koen Vanlangendonck.

Terwijl de withemden drie maal pech kenden, troffen de Kemphanen plots wél raak. Maxime Annys stond goed geplaatst om met een puntertje de 1-0 in doel te leggen. Westerlo gaf de rode lantaarn zo door aan W-Beveren, dat op de koop toe Moeskroen zag winnen bij Eupen.

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Westerlo \\ SK Beveren
 
 
Reacties.