De Coninck neemt het op voor Roef: "In een kwakkelende defensie hij al weten te overtuigen"

01 oktober 2016 09:03

RSC Anderlecht slikte de voorbije weken te veel tegendoelpunten. Paars-wit blijft achterin op zoek naar vertrouwen, dat werd in en tegen Saint-Etienne nog maar eens duidelijk. Na een communicatieprobleem tussen Roef en Nuytinck slikte Anderlecht een te vermijden doelpunt.

In Stadion besprak analist én ex-doelman Wim De Coninck de prestaties van Roef tot dusver. “Ik had aanvankelijk mijn twijfels bij zo’n jonge keeper in het doel van Anderlecht, maar Roef heeft me toch kunnen overtuigen. Maar net op het moment dat je zoiets zegt, maakt hij dan een foutje”, aldus De Coninck.

“Tegen Saint-Etienne moest hij niet zo ver uitkomen. Het toont aan dat Roef lef heeft om uit te komen, maar het is tegelijkertijd een gebrek aan ervaring. Er was ook al een ongelukkige tegengoal tegen Eupen, en dat zijn zaken die worden uitvergroot.”

"In een kwakkelende defensie heeft Roef met toch kunnen overtuigen" - Wim De Coninck

Toch zag De Coninck dit seizoen al een goede Roef. “Hij heeft me al kunnen overtuigen. In een defensie die kwakkelt, op zoek is naar de beste samenstelling en veel goals slikt, heeft Roef me kunnen overtuigen. Ik dacht op voorhand dat hij net niet overeind zou blijven.”

“Net wanneer je denkt dat hij de volgende stap in zijn ontwikkeling zal zetten, volgt datn het foutje. En dat is niet simpel voor een jonge doelman. Hij zal de komende weken met argusogen bekeken worden.”

Redactie

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Standard
 
 
Reacties.