Essevee als leider tegen zwarte beest: "Hen bewijzen dat we hot zijn"

01 oktober 2016 11:00

Zulte Waregem en Charleroi openen op zaterdagavond om 18 uur al de voetbalavond. En dus is het afwachten wie de punten pakt aan de Gaverbeek. Er zullen ook 1151 prinsessen zijn om Essevee vooruit te stuwen.

Charleroi? Dat is de voorbije jaren toch wel een beetje een zwart beest voor Essevee. En dat beseft Francky Dury ook zeker en vast. "Charleroi heeft een goede ploeg. Ze slagen er altijd in om spelers met kwaliteiten te halen. Er zijn veel gelijkenissen met Zulte Waregem, want we hebben ook vaak te maken met vertrekkende spelers."

En er is ook lof voor de bezoekende coach: "Mazzu heeft voor stabiliteit gezorgd, ze haalden een keer de play-offs en een keertje net niet. We kunnen allebei verrassen als ploeg. Tussen Félice en mij is er wederzijds respect. We komen elkaar wel eens tegen bij beloftenmatchen en dat is altijd leuk."

Essevee moet het doen zonder Dalsgaard en Lepoint, die beiden nog buiten strijd zijn. "Lepoint stomen we klaar tegen na het interlandreces. Hij heeft een barstje, geen breuk in de schedel. Meïté was ook even twijfelachtig, maar heeft kunnen trainen en is klaar voor de strijd." Charleroi moet dan weer Pollet nog steeds missen.

Er wel bij? 1151 prinsessen, uitgenodigd door Lamett. Zij zullen voor de sfeer zorgen in de sfeertribune. "Een erg leuke actie, zo kunnen we ook aan klantenbinding doen. Hopelijk kunnen we de sfeer van de derby verder zetten, het kan een extra dimensie geven aan onze wedstrijd."

Selectie Essevee: Bossut, De fauw, Baudry, Marrone, Verboom, Derijck, Vetokele, Lerager, Leye, Kaya, Naessens, Madu, Oulare, Meïté, Steppe, Bostyn, Cordaro, Hamalainen, Brebels, Coopman

Selectie Charleroi: Penneteau, Mandanda, Libertiaux, N’Ganga, Dessoleil, Bakar, Martos, Bedia, Tainmont, Boulenger, Mata, Willems, Baby, Ninis, Marcq, Fall, Hendrickx, Diandy, Benavente, Poulain, Despontin

Wie pakt de punten aan de Gaverbeek? De thuisloeg is favoriet, zij leveren 120 euro op bij een gratis gokje van 60 euro via ons. Waag hier je kans!

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.