Einde contract, maar Boubacar Copa wil... naar een topclub

19 oktober 2016 14:01

Barry Boubacar Copa heeft de doelmannenstrijd alweer gewonnen van Davino Verhulst. De Ivoriaan is stilaan een meubelstuk geworden op Daknam, maar op het einde van het seizoen loopt zijn contract wel af. Maar aan stoppen denkt hij bijlange nog niet.

Copa is een monument geworden. "Ik dacht nooit dat ik hier tien jaar zou blijven, en vijftien jaar in België", vertelt de 36-jarige doelman in Sport/Voetbalmagazine "Kom over een jaar nog eens terug voor een interview en ik zal bij een grote club zitten. Het klinkt gek, maar ik meen het. Als ik fit en gezond blijf."

"En daarvoor bid ik dagelijks tot God. Als ik een doelman zie als Gianluigi Buffon, die 38 is en nog steeds top, die nog steeds honger heeft, dan inspireert dat mij", zegt hij gemotiveerd. "Jean-Marc Guillou zei me ooit: ‘Je bent twintig, maar in je hoofd moet je vast al dertig zijn.’ Mijn lichaam is nog jong, maar in mijn hoofd voel ik me 46 of 56."

Mijn lichaam is nog jong, maar in mijn hoofd voel ik me 46 of 56 - Copa

"Ik heb al die ervaring die ik op mijn twintigste niet had. En het geloof geeft me rust. Ik weet dat als ik niet hard werk, ik niet beloond word. Wie goed doet, goed ontmoet, zo hebben mijn ouders het me geleerd. Werken, werken, werken! En geduld hebben. Zo staat het in de Koran", aldus nog Copa.

Redactie

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren
 
 
Reacties.