Feyenoord begint seizoen met 27 op 27, maar deze ploegen deden nog straffer

19 oktober 2016 19:37

Feyenoord is fantastisch aan het seizoen gestart. Met 27 op 27 lijken ze helemaal klaar voor de klassieker tegen Ajax van zondag. Maar hoe straf is die reeks van negen overwinningen op een rij? Wij geven u vijf opvallende verhalen van ploegen die nog beter deden.

Benfica: 69 op 69

Een legendarische reeks voor de Portugese topclub. Met Eusébio en co leek het team haast onverslaanbaar in 1972. Het duurde tot de 24ste speeldag voor er eindelijk een keer puntenverlies kwam. Een 2-2 in Porto eindigde de indrukwekkende reeks. Benfica bleef dat seizoen ongeslagen, met 28 overwinningen en twee gelijke spelen.

Malmö: 54 op 54

De Zweden begonnen in juli 1949 aan een reeks die pas zou eindigen op 14 mei 1950. Met achttien opeenvolgende zeges, voetbalden ze zichzelf de geschiedenisboeken in. Met vijf zeges op het einde van het vorige seizoen, wonnen ze in totaal 23 wedstrijden op rij. Uiteraard werden ze dat jaar comfortabel kampioen.

PSV Eindhoven: 51 op 51

Ondanks het vertrek van Ruud Gullit, speelde PSV in 1987/1988 een fenomenaal seizoen. De ploeg van onder meer Eric Gerets won liefst zeventien (!) wedstrijden op rij. Het eerste puntenverlies kwam er op 16 januari na een 2-2-gelijkspel tegen Twente. De Eindhovenaren wonnen dat jaar de dubbel in eigen land. Bekijk hieronder nog eens de beelden van het eerste gelijke spel dat seizoen. Opgelet, het laden van de filmpjes kan enkele ogenblikken duren.

Club Brugge: 42 op 42

Ook in België kan het. Brugge haalde in het seizoen 2000/2001 onder Trond Sollied het maximaal van de punten na veertien speeldagen. Blauw-zwart zou uiteindelijk ook de titel pakken onder meer dankzij topschutter Gert Verheyen (19 goals). Het seizoen begon met een overtuigende 6-2-zege tegen AA Gent, hieronder vindt u de beelden.

Tottenham Hotspurs: 33 op 33

De Spurs begonnen in 1960 geweldig aan het kampioenschap. Met elf zeges was de toon meteen gezet. Onder trainer Bill Nocholson werden de Noord-Londenaren uiteindelijk kampioen dat jaar, nog steeds hun laatste titel ooit. Ze wonnen dat jaar ook de beker.

Maxim Cleemput

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Nederlandse Eredivisie \\ Club Brugge \\ Tottenham \\ IFK Malmö \\ Benfica \\ PSV / Eindhoven
 
 
Reacties.