Leicester-coach is trots én boos: "Deze mentale energie hebben we dit jaar niet in de Premier League"

19 oktober 2016 19:18

Leicester City is de eerste Engelse ploeg ooit die met 9 op 9 aan de Champions League begon. Maar coach Claudio Ranieri vraagt zich af waarom zijn spelers in Europa wel presteren en in de eigen competitie niet.

Claudio Ranieri is "heel erg boos" over de wisselvalligheid van Leicester City dit seizoen. In de Premier League staat de titelverdediger op een povere dertiende plek, maar in de Champions League won zijn ploeg tegen FC Kopenhagen (1-0) al voor de derde keer op rij.

Die zege zorgde voor gemengde gevoelens bij Ranieri. "Aan de ene kant ben ik erg trots op mijn ploeg, maar als ik aan de competitie denk, maakt me dat heel erg boos", zei de 64-jarige Italiaan aan BBC.

We zijn messcherp en gefocust in elke situatie in de Champions League.

"Stijgen in Europa boven onszelf uit"

"Tijdens mijn carrière is dit eerder gebeurd. Als je voor het eerst in een grote competitie speelt, dan stijg je boven jezelf uit. Dat gevoel raak je weer kwijt als je in je eigen competitie moet aantreden", weet Ranieri. "In de Champions League spelen we nu op de toppen van ons kunnen. We zijn messcherp en gefocust in elke situatie. Die mentale energie hebben we niet in de Premier League."

Manuel Gonzalez

Champions League \\ Leicester City \\ FC København
 
 
Reacties.