Periodetitelstrijd 1B barst los: "Antwerp? Dat is verschieten, ja"

19 oktober 2016 19:54

De strijd om de eerste periodetitel barst in 1B nu helemaal los. In pole-position liggen Lierse en Roeselare, maar mathematisch kan het nog voor Antwerp en Tubize. Met drie speeldagen te gaan legden we bij elke club drie identieke vragen voor.

Hoe groot is jullie kans op de periodetitel?

Mario Babic (Tubize) is realistisch. "De kans is miniem dat we nog eerste kunnen eindigen. We moeten niet kijken naar die eerste plaats binnen drie speeldagen. We moeten gewoon wedstrijden winnen voor het eindklassement.

Ook Geoffry Hairemans (Antwerp) schat de kansen voor zijn ploeg gering in. "Met nog 3 matchen te gaan en zes punten achter hebben we weinig kans. Toch kan het nog altijd, we moeten gewoon afwachten wat de anderen doen en zelf winnen."

Lierse is de favoriet

De grootste kanshebbers zijn Lierse en Roeselare, bij de West-Vlamingen schuiven ze de druk van zich af. "Lierse is de favoriet, zij staan er het beste voor", aldus Baptiste Schmisser. "We zitten in de beste positie, maar het kan snel gaan. Als we naar de statistieken kijken, moeten we dit kunnen vasthouden", gaf Lierse-doelman Mike Vanhamel aan.

Wie is de grootste concurrent?

Voor de periodetitel lijkt het alvast vooral tussen twee clubs te gaan. Vanhamel is op zijn hoede. "Roeselare is zonder twijfel grootste concurrent. Zij zetten een hele sterke reeks neer op dit moment. We zullen moeten oppassen."

Schmisser ziet toch ook Antwerp nog met een waterkansje. "De concurrenten zijn Lierse en Antwerp. Al denk ik dat Antwerp vooral gaat mikken op de tweede periode. Dan zullen ze er wel staan. Wij zijn wel de enige club die het Lierse knap lastig maakt op dit moment."

Heeft de zwakke start van Antwerp je verrast?

"Ze staan derde, dus zo slecht zijn ze niet, alle ploegen begonnen zwak aan de competitie", wil Vanhamel niet te streng zijn voor Antwerp. "Antwerp was favoriet met al hun transfers", ging Schmisser verder. "Al zitten veel sterkhouders op de bank, dat is niet goed voor de sfeer."

"Antwerp is slecht gestart, maar het blijft uitkijken voor hen", aldus Babic. Het slotwoord is uiteraard voor de Antwerp-speler zelf. "Als je het klassement bekijkt en onze punten, is het wel verschieten. De kwaliteit is er, maar het draaide absoluut nog niet zoals het moet", sloot Hairemans af.

Sander De Graeve - Dirk Pieters

2e klasse \\ Antwerp \\ Lierse SK
 
 
Reacties.