Zondagmiddagvoetbal valt niet in de smaak bij de acht 1B-clubs, dit is hun voorstel voor volgend seizoen

20 oktober 2016 18:49

De hervormde Proximus League is bij momenten een lust voor het oog. Aan spanning en doelpunten in de 1B-reeks met acht ploegen geen gebrek, al kan de interesse nog wat aangewakkerd worden.

De Proximus League past dit seizoen een nieuwe formule toe met verschillende wedstrijduren. Maar het aanvangsuur op zondagmiddag om 12u30 valt niet bepaald in de smaak bij de fans.

"Zondagmiddag om halfeen, in Engeland een traditie, zorgt ervoor dat onze vaste abonnees niet altijd aanwezig zijn en de losseticketkopers afzien van hun verplaatsing", geeft OHL-interimvoorzitter Chris Vandebroeck aan in Sport/Voetbalmagazine. "Ook zondag 16 uur blijft moeilijk, want onze mensen zijn zaterdagavondvoetbal gewoon."

Groeperen op vrijdagavond

En dus heeft Eric Deleu, TD bij Cercle Brugge dat op 6000 à 7000 fans mikte, aan een oplossing. "Ik denk dat alles een stuk attractiever kan door alle matchen te groeperen op vrijdagavond. Binnenkort zitten we rond tafel met een aantal partijen om dat voorstel voor vrijdagavond volgend seizoen te implementeren."

Diederik Geypen

2e klasse \\ Antwerp \\ Lierse SK \\ Cercle Brugge \\ Roeselare \\ Tubeke \\ OH Leuven \\ Union SG \\ Lommel SK
 
 
Reacties.