Voormalig kandidaat-bondscoach bij de Rode Duivels wordt trainer van Olympique Marseille

20 oktober 2016 18:33

Deze zomer werd hij nog genoemd als kandidaat-bondscoach bij de Rode Duivels, maar vandaag heeft Rudi Garcia een contract ondertekend bij Olympique Marseille. De Franse club kreeg eerder deze week nieuwe investeerders.

Rudi Garcia volgt interim-trainer Franck Passi op, die sinds april inspringt na het ontslag van de Spanjaard Michel. De 52-jarige Garcia wordt morgenmiddag gepresenteerd in Marseille. Hij tekent een contract voor drie seizoenen.

Garcia trainde in Frankrijk onder meer Lille tijdens het kampioensjaar 2011. In 2013 vertrok Garcia naar AS Roma, waar hij twee keer achter kampioen Juventus eindigde. Deze zomer lag hij nog even in poleposition om Marc Wilmots op te volgen als Belgisch bondscoach. Uiteindelijk koos de KBVB voor Roberto Martinez.

Ook nieuwe eigenaar

Garcia zit deze zondag al op de bank tijdens de Franse klassieker tussen Paris Saint-Germain en Marseille. De Zuid-Franse club staat momenteel op een teleurstellende twaalfde plaats in de Ligue 1. Eerder deze week maakte de club van onze landgenoot Leya Iseka bekend dat de Amerikaanse investeerder Frank McCourt er de touwtjes in handen heeft genomen.

Koen Frans

Ligue 1 \\ Marseille
 
 
Reacties.