De kop is eraf voor enthousiaste Genkse nieuwkomer: "Elk seizoen schiet ik drie, vier à vijf keer raak"

21 oktober 2016 17:23

Jakub Brabec heeft zijn eerste en meteen belangrijke goal voor Racing Genk te strikken. Tegen Athletic Bilbao sloeg de Tsjechische zomeraankoop op het gepaste moment toe.

"In zulke matchen moet je je momenten pakken", verkondigde Peter Maes na de 2-0 winst tegen de Baskische topclub. Dat deed Genk beter dan Bilbao, dat voor de 1-0 twee uitstekende kansen afdwong.

Met dank aan Brabec, voor het eerst aan het kanon. "Ik was maar wat blij dat die bal voor mijn voeten belandde", vertelde de centrumverdediger met een brede smile. "Toen Leon (Bailey, red.) naar doel schoot, stonden we met z'n drieën de rebound op te wachten. Gelukkig duwde de keeper het leer mijn richting uit."

Onze organisatie stond perfect tegen Bilbao - Jakub Brabec

En zo is de kop eraf voor Brabec, die belooft nog vaker het net te doen trillen. "Elk seizoen schiet ik drie, vier à vijf keer raak. (wel vaker in Europa dan in de eigen competitie zo blijkt uit de stats, red.) Dus hopelijk mogen er dit jaar nog enkele goals volgen. Maar ik ben er uiteraard in de eerste plaats om achterin de deur op slot te houden. Dat lukte tegen Bilbao prima. De organisatie stond perfect."

Diederik Geypen

Europa League \\ KRC Genk \\ Athletic de Bilbao
 
 
Reacties.