Beerschot-kapitein is klaar voor de topper tegen Dessel: "We verwachten extra veel volk op 't Kiel"

21 oktober 2016 18:15

Beerschot-kapitein Jaric Schaessens kijkt uit naar de topper tegen Dessel Sport. De jonge middenvelder kreeg veel lof van sportief manager Frank Staes en speelt dan ook met veel vertrouwen.

De Kielse Ratten zijn nog ongeslagen en hebben een bonus van twee punten op het achtervolgende duo Dessel - Deinze. "We weten dat Dessel een goede ploeg heeft", zeg Beerschot-aanvoerder Jaric Schaessens aan Voetbalkrant. "Maar we gaan zoals altijd uit van onze eigen sterkte en zullen er zaterdag weer alles aan doen om de punten thuis te houden. We verwachten bovendien extra veel volk op het Kiel."

Bij Dessel lopen met Ratko Vansimpsen en Mike Smet twee ex-Beerschotters rond. "Zij kijken er enorm naar uit om nog eens op het Kiel te spelen. We sms'en elkaar af en toe, maar we hebben nog niet echt over deze wedstrijd gesproken. We zullen zaterdag na de wedstrijd wel wat bijpraten", zegt de 22-jarige Schaessens.

Het is een geweldige eer is om elke week die kapiteinsband te mogen dragen.

Trotse kapitein

Als jeugdspeler en basispion is Schaessens enorm geliefd bij het trouwe Beerschot-publiek. De neef van ex-profvoetballer Marc Schaessens kreeg deze week ook veel lof van sportief manager Frank Staes. "Dat ik de revelatie van de ploeg zou zijn? Dat is fijn om te horen", blijft Schaessens er rustig onder.

Maar de aanvoerdersband dragen, dat blijft voor de Antwerpenaar speciaal. "Als kind was ik al fan van Beerschot, het is dan ook een geweldige eer is om elke week die kapiteinsband te mogen dragen. Er zitten toch enkele straffe spelers in de kern, ik ben heel blij dat de coach mij zoveel vertrouwen geeft", besluit een fiere Jaric Schaessens.

Koen Frans

Dessel Sport \\ Beerschot
 
 
Reacties.