Schitterende statistiek voor Pozuelo: hij verplettert de concurrentie in Europa

21 oktober 2016 17:57

Alejandro Pozuelo is het brein van Racing Genk. En dat uit zich ook in de cijfers. De Spanjaard heeft in Europa al zijn visitekaartje afgegeven. En hij verplettert in één bepaalde statistiek zelfs de tegenstand.

Pozuelo heeft al 17 kansen gecreëerd in drie matchen. Niemand doet beter in de Europa League. De man die op hem volgt is Guiliano, middenvelder bij de Russische topclub Zenit, die zijn ploegmaats en zichzelf al dertien keer in scorepositie bracht. En daarop volgt Danijel Milicevic van AA Gent met negen.

Maar Pozuelo doet het op verschillende manieren. Gisteren zette hij na vier minuten al Thomas Buffel op weg naar een doelpunt, maar die liet het liggen. En dat is wel meer het verhaal voor de Spanjaard dit seizoen, want in de Europa League heeft hij nog maar drie assists achter zijn naam. En dat hadden er dus een pak meer kunnen zijn.

Statistieken opkrikken

In de Jupiler League heeft hij al vier keer een beslissende pass gegeven, maar heeft hij slechts één keer gescoord. Pozuelo is echter een klasbak, die Genk nog veel plezier gaat opleveren.

Johan Walckiers

Europa League \\ KRC Genk \\ Athletic de Bilbao
 
 
Reacties.