Van Anderlecht tot China: hoe gaat het nog met de laatste 10 topschutters uit tweede klasse?

21 oktober 2016 11:51

Dylan De Belder staat momenteel met negen doelpunten in elf wedstrijden helemaal bovenaan het lijstje prijsschutters in eerste nationale B. Maar hoe gaat het nog met de tien vorige topschutters uit tweede klasse?

2006-2007: Gunter Thiebaut

Werd voor de tweede keer voor Dender topschutter in tweede klasse. Maakt momenteel het mooie weer als spelersmakelaar en in de provinciale reeksen van Brabant. Pikt geregeld nog zijn doelpuntje mee.

2007-2008: Peter Utaka

Ging via Westerlo en Antwerp naar Denemarken en begon zo aan een reis rond de wereld. Kwam via China uiteindelijk in Japan terecht, waar hij anno 2016 uitkomt voor Sanfrecce Hiroshima. Scoort aan de lopende band.

2008-2009 & 2012-2013: Hervé Onana

Even bij STVV op het hoogste niveau gespeeld, maar uiteindelijk toch vooral een man voor tweede klasse. Waasland-Beveren, Tubeke, Union. Ook bij Bornem zorgt hij nu nog voor doelpunten. Werd ook in 2012-2013 nog eens topschutter bij Tubeke.

2009-2010: Kevin De Broyer

Verrassende topschutter voor Ronse, brak daarna nooit echt door. Via Union en Oudenaarde zakte hij af naar Standaard Wetteren en in 2013 Rebecquoise in de provinciale reeksen.

2010-2011: Hamdi Harbaoui

Behoeft geen krans. Topschutter in de Jupiler Pro League voor Lokeren, nu na een buitenlands avontuur bij Anderlecht terechtgekomen. De grootste naam uit het lijstje misschien wel.

2011-2012: Harlem Gnohéré

Werd door Charleroi een aantal keer uitgeleend aan Westerlo en Moeskroen, belandde daarna bij Bergen. Uiteindelijk vertrokken naar Dinamo Boekarest, waar hij een echte goalgetter is geworden.

2013-2014: Kevin Koffi

Werd als een van de weinigen topschutter dankzij zijn prestaties bij twee verschillende teams. Maakte eerst zijn goals voor Boussu Dour en dan voor Westerlo, waarvoor hij ook in eerste nationale speelde. Was deze zomer transfervrij en trok naar WS Brussel.

2014-2015: Romero Regales

Eerst topschutter bij Veldwezelt in vierde klasse, dan bij Patro Eisden in derde nationale en uiteindelijk ook voor Lommel in tweede klasse. Vorig seizoen kon hij het niet waarmaken voor OH Leuven op het hoogste niveau, nu bij Den Bosch in de Nederlandse tweede klasse.

2015-2016: Etien Velikonja

Ook vorig seizoen was de topschutter er al eentje van Lierse. Etien Velinkonja scoorde liefst 25 keer. Vertrok terug naar Slovenië, waar hij in zeven wedstrijden ondertussen al drie keer de netten wist bol te zetten voor Olimpija Ljubljana, de verrassende leider.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Charleroi \\ Lierse SK \\ STVV \\ Westerlo \\ Tubeke \\ OH Leuven \\ Union SG \\ SK Beveren
 
 
Reacties.