Doelpuntenmachine van Anderlecht maakt ook in eigen ploeg indruk: "Sfeermaker in gebrekkig Engels"

22 oktober 2016 07:43

Hij begint stilaan een fenomeen te worden, de stugge Pool van Anderlecht. Lukasz Teodorczyk scoort altijd en overal (bijna). Ook zondag op Brugge?

Teodorczyk blijft iedereen beroeren. De één zegt dat hij niet kan voetballen, de ander kijkt dan weer enkel naar zijn goals. Maar niemand kan om zijn statistieken heen. Tien goals in veertien matchen, er zijn er niet veel die dezelfde cijfers kunnen voorleggen. "Op training gaan ze ook vlotjes binnen hoor", verzekert Leander Dendoncker. "Hij is heel belangrijk voor ons."

Naar de buitenwereld - en vooral de pers - toe is 'Teo' heel gesloten, maar binnen de kleedkamer staat hij bekend als één van de grapjassen van de groep. "Die jongen is gewoon grappig. Hij zit constant grapjes te maken. In gebrekkig Engels weliswaar, maar de boodschap komt over", lacht Dendoncker. "Hij is een echte sfeermaker."

Hij is een echte sfeermaker

Sommige verdedigingen beginnen al te beven met het vooruitzicht tegen hem te spelen. De Pool heeft immers alle kneepjes onder de knie, inclusief duwen en trekken op het juiste moment. "Wij hebben er geen schrik van hoor. Maar ja, 't is een jongen die altijd wil scoren. Net als elke andere diepe spits. Hamdi heeft dat ook hoor."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.