Sofiane Hanni legt uit waarom hij het vrijgekomen, felbegeerde nummer 10 van Dennis Praet bewust niet overnam

22 oktober 2016 16:28

Dennis Praet verliet deze zomer Anderlecht voor Sampdoria. Sofiane Hanni maakte de omgekeerde beweging en verliet KV Mechelen voor paars-wit.

Toch nam Hanni, een geboren spelmaker, niet het nummer 10 van Praet over na diens vertrek naar Italië. "Ik had het kunnen aannemen, maar een rugnummer is niet wat mijn prestaties zal bepalen. Sommige jongens hechten er belang aan. Voor hen maakt zo'n rugnummer een verschil. Voor mij niet. Ik ben liever het nummer tien op he veld dan dat ik dat nummer op mijn rug heb."

Net als bij Mechelen en in Turkije

En dus behield Hanni het nummer 94, dat hij ook al bij KV Mechelen en in Turkije droeg. "Het leek me wel grappig om de postcode te kiezen van Val-de-Marne, mijn departement waar ik opgroeide in Frankrijk. En omdat het in die tijd goed liep, heb ik dat nummer behouden."

"Als je opgroeit en elders moet spelen, dan ben je als kind trots dat je van le 94 komt", aldus Hanni nog. "Het is een wijk zoals zovelen in de Parijse regio. Ik ben fier dat ik in zo'n milieu ben opgegroeid. er word daar veel gevoetbald, hé."

Redactie

Jupiler Pro League \\ Serie A \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ Sampdoria \\ KV Mechelen \\ Genoa
 
 
Reacties.