Genk heeft zijn eigen 'man van 15 miljoen': "Maar hij moet meer smeerlap worden"

22 oktober 2016 08:33

Wilfred Ndidi is 'hot'. De verdedigende middenvelder heeft een long of vijf en bestrijkt quasi het hele middenveld. En soms pakt hij ook nog eens uit met een wereldgoal, zoals tegen Brugge of Sassuolo. Racing Genk wil zijn goudhaantje dan ook niet voor peanuts laten gaan.

Genk sloeg al miljoenenaanbiedingen af en plakte 15 miljoen euro op het hoofd van de 19-jarige middenvelder. Ndidi is dan ook de enige in België die als enige verdedigende middenvelder zich kan staande houden achter al het aanvallende geweld van Genk. "Er is in België geen enkele speler die zoveel ruimte kan bestrijken als Ndidi", meent Peter Maes in HLN.

"In een volgende stap moet Ndidi zelf ook de aanvallen op gang brengen en creatiever worden. Omdat we aanvallend spelen zullen ploegen tegen ons automatisch meer inzakken. En dan komt er ruimte voor hem, maar die moet hij nog meer gaan benutten", vindt Maes. "Maar binnen twee-drie jaar is hij een superspeler."

Hij moet meer smeerlap worden. Hij zou in een match veel energie kunnen sparen door jongens als Susic of Pozuelo tot de orde te roepen

Maar hij moet nog harder worden, meer roepen. "Meer smeerlap worden", knikte Maes. "Maar niet naar de tegenstander toe, maar naar zijn eigen ploegmaats. Hij zou in een match veel energie kunnen sparen door jongens als Susic of Pozuelo tot de orde te roepen om hun defensieve taken niet te verwaarlozen."

Redactie

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ STVV
 
 
Reacties.