Milan-jonkies vloeren kampioen Juventus: "Gewonnen dankzij spelers 1998 en 1999"

23 oktober 2016 11:22

Spelmaker Manuel Locatelli (18) bezorgde Milan met een enig mooi doelpunt de volle buit tegen leider Juventus. In het slot hield doelman Gianluigi Donnarumma (17) Sami Khedira van de gelijkmaker.

Adriano Galliani, algemeen directeur bij Milan, was in de zevende hemel na de zege tegen rivaal Juventus. "We hebben zestien punten uit de laatste zes wedstrijden gehaald. Dat is iets om ongelooflijk tevreden over te zijn. En we hebben gewonnen dankzij een speler uit 1998 en een speler uit 1999. Ook dat is ongelooflijk."

Het bewijst dat we goed werk leveren met onze jeugdopleiding.

"Toen Khedira in de 95e minuut op doel schoot, veranderde mijn bloed in ijs. Maar gelukkig liet Gigio zien waarom hij een van de grootste keeperstalenten ter wereld is. Geen enkele club in Europa speelt met een zeventienjarige doelman en een achttienjarige spelmaker op het middenveld", was Galliani lyrisch. "Het bewijst dat we goed werk leveren met onze jeugdopleiding."

Het was voor het eerst in vier jaar dat de Rossonneri thuis nog eens konden winnen van Juve. Milan heeft in de stand nog maar twee punten minder dan leider (en titelverdediger) Juventus.


Koen Frans

Serie A \\ AC Milan \\ Juventus
 
 
Reacties.