Absolute uitblinker bij Club, maar liever met de voeten pratend: "Hij is fenomenaal"

23 oktober 2016 19:17

Breed lachend op het veld, bijzonder stuurs ernaast. Anthony Limbombe sprak zondag met de voeten, maar niet met de mond. Al lijkt de zomeraankoop eindelijk zijn sas gevonden te hebben bij Club Brugge. Gelukkig sprak de rest wat vlotter over zijn prestatie.

Anthony, je hebt eindelijk je draai gevonden? "Ja, we hebben een heel goeie wedstrijd gespeeld." En twee assists? "Ja, maar het was belangrijker dat Ruud en Hans op de juiste plaats stonden." Maar jij bent na een lange aanloopperiode toch eindelijk geïntegreerd? "Ik heb altijd vertrouwen gehad in mijn kwaliteiten." En je positie? "Als ik maar op het veld sta."

Tot daar toe de reactie van de 22-jarige winger. Gelukkig hadden zijn ploegmaats en coach wel wat meer te vertellen. "Hij doet het heel goed als vervanger van Izquierdo", zei Hans Vanaken. "Jelle en ik zijn niet zo sterk in één-tegen-één een man voorbij gaan. Dat is niet onze kwaliteit, maar wel die van Anthony. En hij deed het perfect. Met twee perfecte assists ook."

Het is fenomenaal. Eerlijk? Ik had niet gedacht dat hij er zo snel op het seizoen al zou staan

En ook Michel Preud'homme wreef zich in de handen nu hij de ontwikkeling van zijn aankoop ook ziet renderen. “Als je ziet hoe Limbombe de rol van Izquierdo heeft overgenomen… Die jongen heeft zo snel geleerd wat we van hem verwachten. Het is fenomenaal. Eerlijk? Ik had niet gedacht dat hij er zo snel op het seizoen al zou staan", aldus MPH.

“Dankzij zijn schitterende mentaliteit en de constante wil om bij te leren, staat hij er nu al. Anthony is heel aandachtig en pikt snel nieuwe zaken op. Dat is teken van kwaliteit én intelligentie. We mogen van geluk spreken (gezien de vele blessures, nvdr.) dat hij al zo belangrijk kan zijn voor ons. Wat als Izquierdo opnieuw fit is? Dan begin ik met mijn rotatie, hé.” (lacht)

Johan Walckiers - Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.