Marc Brys is leidersplaats met Beerschot-Wilrijk kwijt: "Te veel spelers onder hun niveau"

23 oktober 2016 09:54

KFCO Beerschot-Wilrijk leed voor de ogen van meer dan 10.000 toeschouwers tegen Dessel Sport zijn eerste competitienederlaag van het seizoen. De ploeg van Marc Brys kwam nooit in het stuk voor en ziet Dessel naar de leiding in het klassement springen.

"Ik denk dat het een understatement is om te zeggen dat we verschrikkelijk slecht aan de wedstrijd begonnen", zegt Marc Brys over de vroege goal van Timothy Dreesen. "We geven de corner waaruit er gescoord wordt wel erg dom weg."

"Vlak voor de 0-2 trapt Jaric (Schaessens, red.) op de lat. Als die bal erin gaat, kunnen we misschien weer in de match komen. Maar als ik de hele wedstrijd nuchter bekijk, kan ik niet anders dan concluderen dat er te veel spelers onder hun niveau zijn gebleven", is de Beerschot-coach eerlijk.

Jammer genoeg speelden wij een absolute non-match.

De rug rechten

Marc Brys feliciteerde tegenstander Dessel met de verdiende zege. "We wisten dat Dessel over een goed elftal beschikte en die jongens hebben hier vrank en vrij gevoetbald. Dat snelle doelpunt heeft hun vertrouwen natuurlijk nog wat aangewakkerd", aldus Brys.

"Jammer genoeg speelden wij een absolute non-match. Of een het wake-up call is? Misschien wel, maar de manier waarop vind ik niet correct. Op momenten dat het minder gaat, mogen we ons niet wegsteken. Neen, dan moeten we juist de rug rechten. We moeten ons basisniveau te allen tijde behouden en dat is vandaag niet gebeurd", besluit een ontgoochelde Marc Brys.

Koen Frans

Dessel Sport \\ Beerschot
 
 
Reacties.