Feyenoord redt puntje in slotfase tegen aartsrivaal

23 oktober 2016 16:43

Met 27 op 27 begon Feyenoord met een perfect rapport aan De Klassieker. Al stak ook Ajax in bloedvorm met negen overwinningen in de laatste tien wedstrijden.

De eerste helft begon goed voor de Rotterdammers. Na geklungel in de Ajax-verdediging kwam Bilal Başaçıkoğlu oog in oog met doelman André Onana. De aanvaller werkte slecht af, recht op de keeper.

Daar is Dolberg

In het begin van de tweede helft kreeg de thuisploeg opnieuw een grote kans via spits Nicolai Jorgensen, ook hij miste oog in oog met de doelman. Het zou de Rotterdammers zuur opbreken want vlak nadien zette Kasper Dolberg Ajax op voorsprong na een knap doelpunt.

In de slotfase zette Feyenoord alles op alles om een punt uit de brand te slepen. Uiteindelijk was het oudgediende Dirk Kuyt die de bordjes vijf minuten voor tijd op gelijke hoogte bracht. Hij kopte een voorzet van Eljero Elia tegen de netten.

Vijf punten voorsprong

Door deze puntendeling hebben de Rotterdammers nog steeds vijf punten voorsprong op de aartsrivaal uit Amsterdam. Die andere grootmacht, PSV, staat al op zeven punten.

Maxim Cleemput

Nederlandse Eredivisie \\ Feyenoord \\ Ajax
 
 
Reacties.