Hoogspanning op Jan Breydel: vier maanden na titelmatch tussen Club Brugge en Anderlecht liggen de kaarten nu anders

23 oktober 2016 09:34

Deze namiddag is het zover: dan kijken Club Brugge en RSC Anderlecht elkaar in de ogen. Eén van dé absolute klassiekers in het Belgische voetbal en ook zo vroeg in de competitie al een belangrijke krachtmeting.

Club Brugge kreeg de voorbije weken af te rekenen met de nodige dosis pech. Blauw-zwart verloor tot twee maal toe in de slotminuten van een wedstrijd, een keer tegen Charleroi en een keer tegen Porto. Genoeg pech, zou je stilaan denken. Aan Club om zich te herpakken tegen Anderlecht.

Michel Preud’homme recupereert met Abdoulay Diaby één van de geblesseerden, al is het niet duidelijk of de Malinees al écht klaar is voor de topper van deze speeldag. Refaelov, Bruzzese, Mechele, Engels, Izquierdo en De Bock zijn nog niet fit genoeg voor een selectie.

Opletten voor 'Teo'

Over naar Anderlecht dan. Paars-wit had de voorbije weken wél het geluk aan zijn kant. De ploeg van Rene Weiler speelt nog geen geweldig voetbal, maar wint wedstrijden. En dat blijft natuurlijk het allerbelangrijkste in deze sport.

Weiler kan rekenen op de mannen die de ploeg de voorbije weken droegen, al ontbreekt de geblesseerde Spajic. Ook Najar, en Appiah zijn niet klaar voor de kraker tegen Club Brugge. Bij Anderlecht is het vooral uitkijken naar de o zo gevaarlijke Teodorczyk, die de laatste tijd met de ogen dicht scoort.

De kaarten liggen helemaal anders

Minder dan een half jaar geleden stonden Club Brugge en Anderlecht voor het laatste tegenover. Toen haalde blauw-zwart het met duidelijke 4-0-cijfers van zijn eeuwige rivaal en kroonde het zich tot kampioen. "We hebben deze week niet over die match gesproken. Dit is een ander Anderlecht, hé", merkte Preud'homme op. De kaarten liggen op dit moment hélemaal anders.

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.