Sterk Standard stuurt zwak Waasland-Beveren met zware cijfers huiswaarts

23 oktober 2016 21:49

Standard heeft nog eens als vanouds uitgehaald. De Rouches speelden de bezoekers uit Waasland-Beveren helemaal zoek en wonnen gemakkelijk met 5-0. Benito Raman en Orlando Sa waren de uitblinkers van dienst.

Standard kon al twee wedstrijden op rij niet meer winnen in de Jupiler Pro League. Een thuiszege tegen Waasland-Beveren was dan ook een must voor de Rouches. Standard begon meteen snedig aan de partij, maar Orlando Sa stond buitenspel wanneer hij de vrije trap van Edmilson in doel verlengde.

Ook even later werd een nieuw Luiks doelpunt afgekeurd, maar op het kwartier was het dan toch raak. Benito Raman sneed na een goede actie naar binnen en schoot de bal staalhard voorbij Köteles. We moeten er wel bij vermelden dat de Hongaarse doelman er niet goed uitzag bij die fase.

Raman opende de score voor Standard

Standard bleef het eerste halfuur domineren. Na vermeend handspel wees scheidsrechter Van Driessche naar de stip, maar hij kwam terug op zijn beslissing en gaf een corner. Maar veel maakte dat niet uit, want nauwelijks een minuut later stond de 2-0 op het bord. Edmilson met de knappe actie, Sa kopte onhoudbaar binnen.

Op het halfuur werd Waasland-Beveren helemaal uitgeteld. Goreux knalde de bal mijlenver weg om gevaar te vermijden, maar Sa kon zijn tweede van de avond over Köteles in doel wippen. 3-0 en de bezoekers volledig uitgeteld. Enige smet op de eerste helft van Standard: Edmilson moest even voor rust geblesseerd naar de kant.

Orlando Sa was goed voor twee treffers in de eerste helft

Vreven liet Boljevic en Gano na de pauze in de kleedkamer, maar dat baatte weinig. Tien minuten na rust werd Raman diep gestuurd. Zijn schotj(e) ging naast Köteles in doel. Opnieuw zag de goalie er niet goed uit bij een Luiks doelpunt. Even voorbij het uur kregen we dan toch een eerste keer gevaar bij de bezoekers.

Forfaitcijfers

Het schot van invaller Vanzo ging hoog over. Even later stond de 5-0 forfaitscore op het bord. Emond werd gehaakt in de zestien en zette de elfmeter zelf om. Waasland-Beveren had daar niets tegen in te brengen. Vijf minuten voor tijd moest Köteles zich nog eens tonen op een vrije trap van invaller Mbenza, Belfodil knalde nog tegen het doelhout.

Waasland-Beveren kreeg dan toch nog een grote kans in het slot, maar Gillet hield de netten schoon, 5-0. Standard kan zo met vertrouwen toeleven naar de topper van donderdag op het veld van AA Gent.