Topschutter Jupiler Pro League is niet bezig met persoonlijk succes: "Ik wist eerst niet eens dat de Gouden Stier bestond"

23 oktober 2016 16:00

Idriss Saadi is de topschutter van de Belgische eerste klasse met acht doelpunten, maar dat zorgt niet voor extra druk. "Ze zitten me in de kleedkamer wat op te jagen, maar ik laat me niet te veel meeslepen", lacht de Franse Algerijn.

Sterker nog, hij wist zelfs niet dat de topschutter met een gouden stier op de rug mag spelen. “Was het niet dat Hervé Kage dat shirt al had gedragen eerder dit seizoen, dan had ik zelfs niet geweten dat het bestond”, geeft de Kortrijk-spits toe in Sport/Voetbalmagazine.

Het leven van een spits

Toch beseft hij dat het snel kan gaan voor een aanvaller. “Op dit ogenblik dient zo’n speciaal shirt tot niets. Je hoeft maar naar Edinson Cavani te kijken bij PSG. Hij krijgt kritiek, maar scoort de volgende wedstrijd wel vier keer tegen Caen. Dat is nu eenmaal het leven van een spits.”

Al zou Saadi liegen als hij zei dat het hem niets deed: “Het streelt mijn ego wel een beetje”, zegt hij fier. “Het zou heel mooi op mijn cv staan mocht ik nog altijd topschutter zijn aan het einde van het seizoen.”

Maxim Cleemput

Jupiler Pro League \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.