Steppe met zijn eerste clean sheet: "Dat is een groot verschil met vorig jaar"

24 oktober 2016 19:57

Het is gelukt: Kenny Steppe heeft nog eens de nul weten te houden voor Zulte Waregem. Al had hij tegen Sporting Lokeren niet eens zoveel werk op te knappen. De goalie zelf bleef er uiterst rustig onder.

Zulte Waregem won thuis van Sporting Lokeren met 2-0. En zo haalde Kenny Steppe zijn eerste clean sheet van het seizoen, ook al waren er de voorbije weken al wedstrijden waar hij meer te doen had én puik keepte. "Voor mij maakt het niet uit: 2-0, 1-0 of 2-1 winnen, zolang we die drie punten maar pakken", aldus Steppe.

"Ik ben niet speciaal op zoek naar zo'n clean sheet, al is het natuurlijk altijd leuk om er eentje te mogen bijschrijven. Het was zaak om er de concentratie bij te houden en die zijn we als ploeg toch eventjes kwijt geweest. Maar we hebben gewonnen en zijn niet echt in de problemen gekomen, dit is goed voor het vertrouwen."

1-0 of 2-1 winnen? Dat maakt me echt niks uit

Ook de komende weken zal Steppe nog in doel blijven staan, want Sammy Bossut is nog niet fit na een probleem met de voet. "We proberen elkaar altijd beter te maken. Het is wel leuk om nu zeker te zijn van mijn plaats, dat is ook goed voor het vertrouwen. En de ploeg draait ook wel goed."

Dat is misschien hét verschil met vorig seizoen, toen Steppe in doel moest komen toen Essevee in een neerwaartse spiraal zat: "Het is in ieder geval leuker keepen nu dan vorig jaar. Nu zitten we in een positieve flow. Of dat ook minder stress geeft? Er is wel het geloof dat de ervaring in de verdediging veel kan oplossen."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Sporting Lokeren \\ Standard \\ STVV \\ Zulte Waregem \\ KV Oostende \\ SK Beveren
 
 
Reacties.