Degryse zag drie Anderlecht-spelers die het écht lieten afweten tegen Club Brugge

24 oktober 2016 15:10

RSC Anderlecht liet het zondag compleet afweten op het veld van Club Brugge. Paars-wit zakte door het ijs en volgens analist Marc Degryse moeten enkele jongens hun niveau zo snel mogelijk opkrikken.

Degryse zag drie spelers die niet thuis gaven tijdens de kraker. “Het middenveld van Anderlecht was nergens. Ik zag niet de Youri Tielemans die we de voorbije weken wel vaak zagen. Leander Dendoncker was evenmin goed - ze kwamen overal te laat.”

En dan was er ook nog de recordaankoop van Anderlecht. “Vooral Nicolae Stanciu is stilaan een acuut probleem aan het worden. We kunnen toch niet blijven zeggen dat hij tijd moet krijgen?”, vraagt Degryse zich luidop af.

"Vraag is wat Weiler nu zal doen met Stanciu" - Marc Degryse

“Stanciu moest op Club geregeld uitwijken naar rechts om Dion Cools af te stoppen, maar dat verdedigende werk zit niet in die jongen. Hij moet een zekere vrijheid krijgen om te renderen.”

Degryse raadt Stanciu tot slot aan om in de spiegel te kijken. “Tegelijk moet Stanciu bij zichzelf te rade gaan: hij toont te weinig persoonlijkheid om de ploeg te laten draaien. Mentaal zit hij diep, vrees ik. Vraag is wat Weiler nu zal doen: blijft hij Stanciu vertrouwen schenken of zal hij zijn speler beschermen door hem op de bank te zetten?”

Redactie

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.