Guardiola onderneemt actie en sluit spelers Manchester City bijna een uur op in de kleedkamer

24 oktober 2016 10:40

Manchester City zit in een negatieve spiraal. De Engelse topclub kon al vijf wedstrijden op rij niet meer winnen en dat baart Pep Guardiola vanzelfsprekend zorgen. De Spaanse oefenmeester ondernam na het gelijkspel tegen Southampton van zondag dan ook actie.

Guardiola hield zijn spelers na de match tegen Southampton bijna een uur vast in de kleedkamer. Toen de gewezen coach van FC Barcelona en Bayern München vervolgens op de persconferentie arriveerde, legde hij – zonder in detail te treden – uit waarom hij dat precies deed.

“We waren samen en hebben gesproken. Niets bijzonders. Het ging over de situatie waarin we zitten en hoe we er uit kunnen geraken. Ik heb zelf gevoetbald en ik weet dat dit soort zaken gebeuren. Je kan tien wedstrijden op rij winnen, maar vervolgens vijf wedstrijden op een zege wachten. Dat is nu eenmaal voetbal. Je moet het accepteren.”

Woensdag al derby tegen Manchester United

Na een korte persbabbel verdween Guardiola weer heel snel. De Spanjaard heeft heel wat werk voor de boeg, en zal met zijn Manchester City zo snel mogelijk uit het dal willen kruipen. Nu woensdag wacht de derby op het veld van Manchester United, een wedstrijd in de League Cup.

Redactie

Premier League \\ Manchester City \\ Southampton
 
 
Reacties.