Weiler laat Obradovic volledig aan de kant: dit is waarom

25 oktober 2016 07:46

Hij loopt al enkele maanden fit rond in Anderlecht, maar Ivan Obradovic moet zijn eerste minuut bij de A-ploeg nog krijgen. René Weiler wil hem maar niet opstellen en dat blijft vreemd. Of toch niet?

Obradovic is fit, laat niemand daaraan twijfelen. De linksachter speelde al een match of 5-6 met de beloften en kon daar al verschillende keren probleemloos de negentig minuten volmaken. Toch blijft Frank Acheampong in de eerste ploeg tegen zijn natuur op linksachter staan. En dat is toch opmerkelijk te noemen.

Anderlecht telde vorig seizoen 2,5 miljoen euro neer voor Obradovic, die wel uitviel met een zware knieblessure. Acht maanden later is er echter nog steeds geen sprake dat Weiler de Serviër eens een kans gaat geven. Gisteren speelde hij alweer met de beloften (3-0 tegen Kortrijk) en dus komt hij niet in aanmerking om woensdag te spelen tegen KV Mechelen, ondanks "de vermoeidheid" bij velen.

De voorzetten van Obradovic zijn heel wat beter dan die van Acheampong.

Weiler zou hem echter geen kans geven omdat hij in januari als prioriteit een nieuwe linksachter wil gaan halen. En dus zit Obradovic zijn frustraties te verbijten. De linksachter ziet immers dat zijn voorzet veel beter is dan die van Acheampong, die hem ook al verschillende keren kwam vragen wanneer hij "fit" zou zijn.

In de club klinkt het dat de 28-jarige schrik heeft voor duels, maar bij de beloften liet hij al zien dat het niet zo is. En zijn voorzetten zijn nog steeds puntgaaf. Zou Lukasz Teodorczyk daar niet van kunnen profiteren? De entourage en de speler zelf worden echter ongeduldig en een gesprek met Herman Van Holsbeeck lijkt zich op te dringen.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.