Vleminckx was geen succes in blauw-zwart shirt: "Als je dat met Messi doet, rendeert hij ook niet"

26 oktober 2016 17:45

Bjorn Vleminckx is na drie jaar Turkije terug in het land. Zijn start bij Antwerp was niet onaardig. Maar zijn vorige periode in België was geen onverdeeld succes. En nochtans leek de spits een ideale speler te zijn voor Club Brugge.

Bij Club Brugge kon hij nooit echt zijn stempel drukken. En nochtans leek een hardwerkende spits perfect bij de Bruggelingen te passen. "Ik vind het ook vreemd dat het misgelopen is. Wat er daar gebeurd is... Deels mijn fout, deels die van anderen. Ik werd zelden gebruikt op mijn sterkte: flankvoorzetten", vertelt hij in S/V Magazine.

"Alleen Nabil Dirar pakte uit met goede voorzetten en daarop scoorde ik ook geregeld. Maar toen hij tijdens de winterstop naar Monaco trok, veranderden we van systeem en dat lag mij niet. Vraag mij niet om vier man te dribbelen en in de hoeken te duiken om op snelheid wat te forceren. Als de spelers van Barcelona voortaan Lionel Messi alleen met lange ballen bedienen, haalt hij ook minder rendement."

Ik kon mijn grote mond niet houden - Bjorn Vleminckx

Deels zijn schuld, deels die van anderen... Wat bedoelt hij daar precies mee? “Ik ga daar niet te diep op in, omdat ik niet wil natrappen. Laat me zeggen dat ik mijn grote mond niet altijd kon houden. Soms is die grote mond een voordeel, soms een nadeel. Toen was het dat tweede.”

Redactie

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Antwerp \\ Club Brugge
 
 
Reacties.