Hoelang kan Genk hem nog houden? "Op de eerste meters ken ik niemand zo explosief als hem, de Bundesliga past perfect bij hem"

26 oktober 2016 16:19

Nikos Karelis vindt steeds beter zijn draai in bij Racing Genk. Dit kalenderjaar trof de Griek al 22 keer raak voor de club uit de mijnstad. Geen enkele speler, ook Mbaye Leye en Jérémy Perbet, deden beter.

Nu al is duidelijk dat de Jupiler Pro League niet het eindstation wordt voor de 24-jarige Griek. Zijn landgenoot Yannis Anastasiou, die zelf een verleden kent in België als spits van Anderlecht, voorspelt Karelis een grote toekomst.

Anders dan Lukaku

"Zijn grootste kwaliteit is zijn explosiviteit op de eerste meters", vertelt Anastasiou in Het Laatste Nieuws. "Spurtduels over meer dan dertig meter zal hij zelden winnen. Het is geen speler genre Lukaku, die met de bal aan de voet alles en iedereen kan wegblazen, maar op de eerste meters ken ik niemand zo explosief als Karelis. Dat maakt hem levensgevaarlijk."

Anastasiou vindt één competitie in het bijzonder op het lijf van Karelis geschreven. "De Bundesliga. Hij moet naar een ploeg die dominant voetbal speelt en veel in de zestien van de tegenstander vertoeft."

Redactie

Jupiler Pro League \\ Bundesliga \\ Charleroi \\ KRC Genk
 
 
Reacties.