Vanhaezebrouck over de arbitrage: "Ze durven niet meer fluiten, ze steken zich weg achter hun assistent of een gebrek aan technologie"

26 oktober 2016 18:16

Hein Vanhaezebrouck was, na de beslissing om Coulibaly in Eupen geen doelpunt toe te kennen, 'not amused'. De Gentse oefenmeester kwam er op de wekelijkse persconferentie nog één keer op terug.

De bal van Coulibaly leek over de lijn, maar ook de assistent kon geen uitsluitsel geven en overal klonk de roep om doellijntechnologie. Vanhaezebrouck vindt vooral at de ref zijn verantwoordelijkheid niet nam.

"Het was onverklaarbaar. Met alle heisa over doellijntechnologie en videorefs nemen scheidsrechters geen beslissingen meer. Vroeger namen ze beslissingen op basis van hun gevoel", aldus de coach van AA Gent.

Ze leggen alle verantwoordelijkheid bij hun assistent -Hein Vanhaezebrouck

"Hij verschuilde zich achter zijn lijnrechter en het gebrek aan doellijntechnologie." Vanhaezebrouck vindt het een kwalijke evolutie. "Ze durven niet meer beslissen en wassen hun handen in onschuld. Zo leggen ze alle verantwoordelijkheid bij hun assistent die niet goed geplaatst kan staan op zo'n fase."

"Hij stond fantastisch geplaatst om die keeper te zien graaien achter zich met zijn voet al op de lijn. Er is in dat geval maar één redenering mogelijk. Als je achter u die bal moet gaan graaien, is die over de lijn. Anders ga je die pushen, ga je die slaan, wegstompen, zijwaarts of voorwaarts."

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ Standard
 
 
Reacties.