Aftellen naar de Clásico: "Als Real wint, is het kampioenschap gedaan, nú al"

02 december 2016 20:39

Zaterdag staat met Barcelona-Real Madrid de allergrootste voetbalderby ter wereld op het programma. Bij Voetbalkrant.com blikken we vooruit met beide kampen. Vandaag: de bezoekers.

Antonio Muñoz is als Spanjaard uiteraard ideaal geplaatst om ons wat meer inzicht te geven. De voormalige spits van Beerschot-Wilrijk, momenteel bij Rupel Boom, is een hevige Real-fan. "Deze Clásico komt op een heel goed moment voor Real", opent hij.

"Ze spelen niet altijd fantastisch, maar wel als een hecht team. Of ze gaan winnen, dat durf ik niet zeggen, maar ik ben er zeker van dat Real niet verliest in Camp Nou", lijkt de Spaanse aanvaller zeker van zijn stuk.

"Real speelt zonder echte druk, want ze hebben zes punten voorsprong. Het is geen ramp als ze verliezen en bij winst is het kampioenschap nu al gedaan", gaat Muñoz verder. "Negen punten is een erg grote kloof."

"Dit is nu al een finale. Het is erg lang geleden dat Real La Liga nog eens kon winnen (van 2011-2012, red.) en het is hun prioriteit voor dit seizoen." Als echte Madridista zorgt de Clásico uiteraard voor gezonde stress.

Ik kijk thuis, helemaal alleen. Ik word immers helemaal gek tijdens de Clásico en wil geen ruzie

"Ik kijk altijd thuis op m'n eentje naar de Clásico. Ik kan helemaal gek worden tijdens die wedstrijd en wil geen ruzie krijgen. Uiteraard pest iedereen me via Whatsapp als Barça scoort. Hier zijn de meeste van mijn vrienden voor Barcelona, in Spanje is het gros van mijn vriendenkring voor Real", sluit Muñoz af.

Sander De Graeve

La Liga \\ Barcelona \\ Real Madrid
 
 
Reacties.