De prono van... Mats Rits: De lat ligt hoog met die 6 op 8, maar..."

02 december 2016 11:45

Net als vorig seizoen pakt Voetbalkrant.com uit met een pronostiek van de speeldag. Elke week neemt een smaakmaker van de Jupiler Pro League het op tegen onze redactie met maar één doel: beter doen dan de 6 op 8 die Laszlo Köteles vorig seizoen neerzette. Vandaag: Mats Rits

De sterkhouder van Malinwa opent met zijn ploeg de speeldag tegen Eupen. "We zijn een reactie verplicht aan onze fans na de twee jongste nederlagen. En verder willen we onze thuisreputatie staande houden. We vinden bekeruitschakeling nog altijd jammer, maar we zijn profs en moeten door."

Opvallend: Rits verwacht dat de G5 geen steek laat vallen. "De grote ploegen moesten in het begin wat zoeken. Maar nu gaan ze toch allemaal richting PO1 toewerken. Ze kunnen daar maar beter niet te lang mee wachten met de grote concurrentie die er dit jaar is.

En dus ziet Rits ook Standard triomferen in Charleroi. "Ik ken er ondertussen wel enkele spelers. Nu ook nog Milos (Kosanovic, red.) terug is, heeft Standard nóg meer kwaliteit. En met Belfodil hebben ze een topper lopen voorin."

Met Foket, Verstraete en Jonckheere realiseerden al drie eersteklassers een 6 op 8. "De lat ligt hoog, maar ik ga mijn best doen om beter te doen." (lacht)

Mats Rits versus Voetbalkrant.com

Speeldag 17Mats RitsVoetbalkrant.com
KV Mechelen - Eupen11
Club Brugge - Oostende12
Zulte Waregem - W-Beveren1X
STVV - MoeskroenX1
Westerlo - AA Gent2
Kortrijk - Anderlecht21
Charleroi - Standard22
Genk - Lokeren11

Klassement

Thomas Foket, Birger Verstraete en Michiel Jonckheere 6/8
Siebe Schrijvers 5/8
Zinho Gano, Timothy Derijck, Stef Peeters, David Hubert, Laurens Paulussen en Killian Overmeire 4/8
Leandro Trossard, Tom De Sutter en Hendrik Van Crombrugge 3/8
Maxime Annys 2/8

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Charleroi \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Sporting Lokeren \\ Standard \\ Westerlo \\ Zulte Waregem \\ Eupen \\ KV Oostende \\ KV Mechelen \\ KV Kortrijk \\ SK Beveren
 
 
Reacties.