Supporters Genk: "Geen probleem met Bailey, wel met zijn vader/manager"

02 december 2016 17:03

Leon Bailey had het vorige week verkorven bij een groot deel van de Genk-supporters. Na de pandoering in Oostende ging hij verhaal halen bij de fans die hem verbaal een paar dingen toeslingerden. Maar het incident kan afgesloten worden.

Dat zegt alvast Rudy Claessens, voorzitter van de overkoepelende supportersorganisatie. "We hebben geen probleem met Bailey. Hij heeft zijn kwaliteiten al getoond en zal dat in de toekomst nog doen. En hij is een speler van Genk tot nader orde. Waar we wel problemen mee hadden waren met de uitspraken van zijn vader of manager die op Facebook de wereld werden ingestuurd."

Craig Butler had laten weten dat zijn adoptiezoon bespuwd werd en dat er zaken naar hem geworpen werden. "Dat is helemaal onwaar", aldus Claessens. "Er is nooit iets naar hem geworpen. We hebben een open brief gestuurd om die onwaarheden te ontkennen. Het enige waar we een probleem mee hadden, was de ongeïnteresseerdheid waarmee Bailey na die nederlaag naar de fans kwam."

Allemaal achter de ploeg nu

"Maar dat hoofdstuk is afgesloten. We verkropten het niet dat er verkeerde informatie werd gedeeld. Nu staan we allemaal achter de ploeg om play-off 1 te halen. Wat op zich al moeilijk genoeg kan worden. Maar dit weekend kunnen we een goeie zaak doen met de toppers die er op het programma staan."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ KRC Genk
 
 
Reacties.