Onze Coachesbarometer: wie zit in de problemen?

02 december 2016 19:59

Na de vele verrassingen in de Beker van België, de crisis bij Anderlecht die even bezworen leek door de 7-0, maar toch terugkeerde, kijken we eens naar de situatie van alle coaches. Die gieten we voor u in onze Coachesbarometer.

Wie zich helemaal geen zorgen hoeft te maken zijn mannen als Vanhaezebrouck en Preud'homme. Ze hebben de luxe hun team volledig naar hun hand te mogen zetten én teren op een recente titel. Verder heeft ook Belhocine bij Kortrijk de touwtjes stevig in handen.

Bij revelaties Oostende en Zulte Waregem zorgen Vanderhaeghe en Dury er met hun prestaties voor dat ook zij incontournable zijn. Ook Jordi Condom zit bij deze categorie, bij Eupen gaat het immers meer om het opleidingsproces dan resultaten. Felice Mazzu zit na de bekerwinst tegen Anderlecht nog steviger in het zadel.

Bij de coaches die zich nog niet meteen zorgen moeten maken, maar waarbij er toch geen 100% jobzekerheid aan te pas komt, vinden we Peter Maes. Hij zal niet snel op de keien gaan bij Genk, maar behalve in Europa gaat het niet altijd even vlot.

Jankovic en Ferrera wisselden van plek en zitten net als Janevski en Kristinsson nog niet lang genoeg in het zadel om al gewag te maken van een mogelijk vertrek. Al zal bij Standard een kwalificatie voor play-off 1 een must zijn. Twee jaar op rij de eindstrijd missen is uit den boze.

Ook nog niet zo lang aan de slag is Jacky Mathijssen. Toch ben je als nummer laatst nooit helemaal zeker van je job. Westerlo zal punten moeten pakken wil de ervaren coach zich niet al teveel zorgen moeten maken over zijn toekomst.

Komen we bij de oefenmeesters die echt wel moeten opletten. René Weiler ligt bij Anderlecht nog steeds onder vuur. Het leek de goeie richting uit te gaan door de klinkende 7-0 tegen Moeskroen, maar de bekeruitschakeling zorgde voor een nieuwe domper.

Bij Moeskroen keek De Boeck dus tegen een stevige nederlaag aan. Het niveau van zijn spelers was beneden alle peil en hij zit stevig in de gevarenzone. Net als Ivan Leko, overigens, hij slaagt er maar niet in om regelmaat in het spel van STVV te krijgen.

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Sporting Lokeren \\ Standard \\ STVV \\ Westerlo \\ Zulte Waregem \\ Eupen \\ KV Oostende \\ KV Mechelen \\ KV Kortrijk \\ Moeskroen \\ SK Beveren
 
 
Reacties.