Na weken Karelis bedient nu Samatta het Genkse scoringskanon: "Ik werd er op den duur wel nerveus van"

03 december 2016 10:38

Met dank aan onder meer twee goals van Ally Samatta bekerde Racing Genk woensdag een ronde verder in de Croky Cup. Een belangrijke stap zowel voor de Tanzaniaan als de club.

Genk had na het 6-0-verlies in Oostende namelijk wat recht te zetten. "Ik was niet verrast door de reactie van de fans. We spelen voor hen. Als je ze dan moet gaan groeten na een 6-0-nederlaag... Tegen Beveren waren we allemaal zenuwachtig, want we hadden wat recht te zetten. Zondag tegen Lokeren starten we opnieuw met een smile on the face."

Zondag tegen Lokeren starten we opnieuw met een smile on the face

Ook Samatta kan weer lachen, zijn laatste goal dateerde immers van eind augustus in de EL-voorronde tegen Lokomotiva Zagreb. "Ik speelde weinig de laatste weken", beseft de aanvaller. "Maar paniek is op dat moment een slechte raadgever. Dan word je gek en is dat ten nadele van het team."

"Ik werd er op den duur wel nerveus van. Op training lukte alles van zelf, maar tegen een onbekende tegenstander niet. Dat maakt de uitdaging veel groter. Met de hulp van mijn teammaats kon ik mijn ongeduld omzetten in drang naar speelminuten."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Sporting Lokeren \\ SK Beveren
 
 
Reacties.