Van Buyten legt voor het eerst uit waarom Ferrera moest vertrekken: "Situatie onhoudbaar"

03 december 2016 10:55

Daniel Van Buyten is voor het eerst teruggekomen op het ontslag van Yannick Ferrera. De sterke man achter de schermen was één van de grote pleiters om de jonge coach te laten gaan. En nu legt hij ook uit waarom.

Van Buyten denkt dat Standard er nu beter voor had gestaan indien ze de beslissing sneller hadden genomen. “Dat is best mogelijk. We hadden misschien vroeger van trainer moeten wisselen, maar het is nu zo. Jankovic heeft geen voorbereiding gehad met deze groep."

"Dat geldt trouwens net zozeer voor Ferrera toen hij van Muslin overnam. Dat valt niet te onderschatten. Je hebt dan zes of zeven weken de tijd om je groep te leren kennen en te vormen. Jankovic kreeg meteen met een drukke kalender te maken. Zo verloor hij kostbare tijd.”

Ferrera weet waarom we niet met hem verder konden

Van Buyten wil wel één ding benadrukken. “Ik heb geen problemen met Ferrera. Ik ijverde er zelfs voor dat hij naar Standard kwam. De samenwerking verliep aanvankelijk ook goed. Hij weet waarom we niet met hem verder konden. Er was verdeeldheid binnen de staf en hij ging niet altijd even vlot om met sommige spelers. Op termijn was dat niet te houden.”

Redactie

Jupiler Pro League \\ Standard \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.