"Het is spijtig, maar Ndidi is niet onvervangbaar"

03 december 2016 09:05

Wilfred Ndidi staat op het punt Racing Genk om te ruilen voor Leicester City. Een belangrijke stap voor de 19-jarige Nigeriaan, maar voor Genk toch een aderlating. Al hebben ze bij de Limburgers alle vertrouwen in hun bestuur.

Een bod zoals dit kan je als Belgische ploeg niet laten liggen, dat beseffen ook de fans. "Het is een spijtige zaak, want het is een jongen die nog veel progressie kan maken. Maar dit was ook ingecalculeerd, denk ik. Als een speler het goed doet, komt er interesse", aldus Rudy Claessens van de supportersvereniging.

En er komt vervanging. "Vroeger werd zoiets eerst in de pers gecommuniceerd, maar nu regelen ze het intern. Nidid is ook niet onvervangbaar. Dat zeiden ze over Christian Kabasele en kijk hoe Colley het nu doet. Kabasele was 50 procent van onze verdediging, maar hij is toch ook waardig vervangen."

Dimitri De Condé heeft dan ook veel krediet opgebouwd op korte periode. "Ik heb geen moment aan hem getwijfeld", zegt Claessens. "Onze technische directeur doet het zelfs beter dan onze vorige..."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ KRC Genk
 
 
Reacties.