KV Oostende vol vertrouwen naar Club Brugge, dat niet twijfelt: "Thuis nog geen topper verloren"

03 december 2016 11:00

Club Brugge en KV Oostende spelen deze avond om 18 uur al de topper van speeldag 17. De nummer drie in de stand krijgt het bezoek van de nummer twee, en dat zou wel eens vonken kunnen geven. KVO is vol vertrouwen, maar in eigen huis is blauw-zwart natuurlijk van niemand bang.

“Tot dusver hebben we vier toppers in eigen huis gespeeld. Tegen Standard en Genk speelden we gelijk, tegen Gent en Anderlecht wonnen we. Dat zijn de cijfers”, aldus Michel Preud’homme. Cijfers die dus duidelijk in het voordeel van blauw-zwart spreken. Op Jan Breydel gaan winnen, doe het maar eens.

"Je moet niet denken dat Oostende zomaar blind aanvalt" - Michel Preud'homme

Met Oostende krijgt Club wellicht een ploeg over de vloer die zich niet zal ingraven. “Ja, maar ze spelen ook vanuit een stevige organisatie, hoor. Je moet niet denken dat ze zomaar blind aanvallen, want dat is niet het geval. Soms kunnen ze het spel in handen nemen, wij zijn op alles voorbereid”, voegde de coach van Club er nog aan toe.

Preud’homme zal wellicht weinig wijzigingen aan zijn ploeg aanbrengen. Een 4-3-3 met twee échte wingers, voor die opstelling kiest MPH ook tegen KVO. Simons komt mogelijk terug in de ploeg, terwijl Cools de voorkeur zal krijgen op De Bock, die het niet goed deed tegen Eupen. Vossen moet uitkijken, want hij staat op één gele kaart van schorsing.

In de heenronde won Oostende met 1-0

KV Oostende zakt dan weer vol vertrouwen af naar het Jan Breydelstadion. De ploeg van Yves Vanderhaeghe staat tweede in de stand en speelt vrank en vrij voetbal. Dimata, Musona, Berrier en noem maar op: allen verkeren ze in bloedvorm.

Bij de Kustploeg zullen ze maar wat graag terugdenken aan de heenronde, toen ze thuis met 1-0 de maat namen van Club Brugge. Met een ontzettend laat doelpunt trapte El Ghanassy zijn ploeg toen het delirium in. Afspraak vanavond om 18 uur in het Jan Breydelstadion.

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ KV Oostende
 
 
Reacties.