Moeten we ons zorgen maken over Matz Sels?

03 december 2016 09:31

Matz Sels, gestart in de EFL Cup maar uitgeschakeld met Newcastle, is zo waarschijnlijk zijn enige kans op speelminuten verloren. Moeten we ons zorgen maken om zijn situatie?

Matz Sels koos op het eerste gezicht voor de zekerheid van de Championship in plaats van direct de Premier League. Newcastle is zeker en vast een ambitieuze club, maar minder opvallend en zo wordt het voor de Ex-Gentenaar moeilijker om stappen te zetten in het Engelse voetbal.

Aanpassingstijd nodig

"Ik geloof echt dat het goed gaat met hem". Dat zijn de woorden van Simon Smith, keepertrainer van Newcastle, aan Chroniclelive. "Matz moet zich aanpassen, want keepen in België is heel anders dan in Engeland. Dat kost tijd.", meent Smith.

Simon Mignolet kon zich redelijk snel aanpassen bij Sunderland, maar Thibaut Courtois werd ook eerst uitgeleend in Spanje. Toegegeven, Courtois is nu wel zo uitzonderlijk goed dat hij bij Chelsea ongetwijfeld ook snel zijn plaats had gevonden.

Sels zit vastgekluisterd op de bank, en hij heeft ook nog niet kunnen profiteren van de weinige kansen die hij wel kreeg. Na de EFL-Cupmatch werd hij fel bekritiseerd, maar coach Rafael Benitez verdedigde hem: "Ik wil niet praten over de doelman. Deze uitschakeling is een collectieve verantwoordelijkheid."

agpies.

Toch was de poll van Chroniclelive (met meer dan duizend stemmen) niet mis te verstaan: slechts 8% van de stemmers wil Matz Sels als #1 zien, tegen 63% voor huidige eerste keuze Karl Darlow. "We hebben twee internationale keepers, en de sterke derde wil ook speeltijd," legt Smith uit. "Ik ben verheugd dat Sels hier is. We hadden deze zomer een nieuwe keeper nodig." Maar Darlow is nog maar 26 jaar oud en het ziet er naar uit dat hij tussen de palen van The Magpies blijft.

Geen wonder dus dat de geruchten over een terugkeer naar België oplaaien. Verschillende Belgische clubs kunnen altijd wel een ervaren international in doel gebruiken. Maar een seizoen in de Championship is lang... en met een tekort aan écht sterke keepers in Engeland heeft Sels nog altijd de kans om er daar over het water nog iets moois van te maken.

Yannick Lambrecht

Newcastle United \\ Nottingham Forest
 
 
Reacties.