Waasland-Beveren en Eupen doen gouden zaken in degradatiestrijd, voor Moeskroen wordt het nu wel héél lastig

18 februari 2017 21:59

Het zijn spannende tijden voor de ploegen die in de Jupiler Pro League tegen degradatie knokken. Zaterdagavond deden Waasland-Beveren en KAS Eupen alvast de beste zaken. Voor Moeskroen wordt het nu nog wat lastiger om in eerste klasse te blijven...

Moeskroen - Waasland-Beveren 1-2

Met Moeskroen - Waasland-Beveren stond er een onvervalste degradatieklepper op het menu. Via Kabasele kwam Moeskroen op voorsprong, maar op slag van rust bracht Camacho de bezoekers vanop de strafschopstip langszij.

Na de pauze leek er lange tijd een puntendeling in de maak, maar iets minder dan tien minuten voor tijd brak Steeven Langil de ban. De aalvlugge winger – sinds januari terug op de Freethiel – maakte er na een solo 1-2 van met een plaatsbal. Zo dompelt Langil zijn ex-club in serieuze degradatiezorgen.

KAS Eupen-KV Kortrijk 1-0

Am Kehrweg haalde Eupen het met het kleinste verschil van de bezoekers uit Kortrijk. De Panda’s speelden na een tweede gele kaart voor van Loo tegen tien Kortrijkzanen, en profiteerde niet veel later van de man-meersituatie. Wague trapte een teruggelegde vrijschop fraai tegen de touwen, meteen voldoende voor drie belangrijke punten.

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Eupen \\ KV Kortrijk \\ Moeskroen \\ SK Beveren
 
 
Reacties.