Nederland druipt af met schaamrood op de wangen, Anderlechtspits scoort voor Zweden

25 maart 2017 22:45

De Rode Duivels speelden 1-1 gelijk tegen Griekenland, maar er waren nog acht wedstrijden op zaterdagavond. Daarbij viel vooral het resultaat van Nederland op. In negatieve zin.

Oranje verloor namelijk verrassend bij Bulgarije met 2-0. Delev zorgde voor de twee doelpunten voor de thuisploeg. Het eerste kwam er na een fout van de 17-jarige De Ligt - vreemd dat hij al meteen in de basis werd gedropt door Blind.

Het WK is ver weg voor Nederland, want Zweden en Frankrijk wonnen wel. De Zweden met dank aan onder meer Thelin van Anderlecht met 4-0 van Wit-Rusland, de Fransen met 1-3 bij Luxemburg. Frankrijk heeft nu 13 punten, Zweden 10, Bulgarije 9 ... en Nederland 7.

In de groep van België speelde Bosnië-Herzegovina in de vooravond Gibraltar van de mat. Het werd uiteindelijk 5-0, met twee goals van Ibisevic en ook doelpunten van Vrsajevic, Bikakcic en Visca.

Zukanovic (ex-Gent) en Cocalic (KV Mechelen) waren het centrale duo van dienst. Estland speelde dan weer 0-0 gelijk bij Cyprus. In de stand heeft Bosnië nu 10 punten, de Grieken hebben er nu nog 11.

Andorra pakte voor het eerst in twaalf jaar nog eens een punt (0-0 tegen de Faeroer), Zwitserland won met de nodige moeite van Letland (1-0, een doelpunt van de net ingevallen Drmic) en Portugal blijft in het spoor van de Zwitsers met 12 op 15 na winst tegen Hongarije (3-0).

{INSERT_MATCHES_TODAY}

Aernout Van Lindt

Anderlecht \\ KAA Gent \\ KV Mechelen \\ Nederland \\ Bosnië-Herzegovina \\ Bulgarije \\ Gibraltar
 
 
Reacties.