OHL-fans in paniek, er staat dan ook heel veel op het spel - zonde voor de jeugd

29 maart 2017 21:57

Terwijl het nog maar de vraag is wie OH Leuven zal overnemen, staat de redding in eerste nationale B op het spel. De wedstrijd in Lommel kondigt zich als bijzonder belangrijk aan en de fans morren. Zij zien namelijk veel gebeuren en foutlopen én dat kan zijn repercussies hebben voor de jeugd.

In een open brief gaf fan Roderick Lindner dan ook aan dat het vooral de jeugd is die kan lijden onder de resultaten van de A-ploeg. De jeugdopleiding doet het namelijk nog steeds goed in Leuven en bezet volgens Lindner de 7e plaats van de 24 profclubs.

Het is moeilijk om jeugdopleidingen te vergelijken, maar de OHL-opleiding deed het de voorbije jaren inderdaad goed. Binnen de profclubs zorgden ze vaak voor een stekje in de top-12, waardoor ze zich konden meten met de absolute topjeugdploegen.

Sociaal drama?

Daarin vallen de resultaten al eens tegen, maar voor de Leuvenaars is de opleiding het belangrijkste. En de doorstroming is ook van belang. Met Daan Vekemans en Jo Gilis konden ze op dat gebied recent nog twee jeugdinternationals aan de club binden.

Als ploeg uit 1B kan je inderdaad op jeugdniveau bij de top-12 van het land behoren. Als ploeg uit 1 amateur is dit niet mogelijk, omdat enkel de 24 profclubs apart worden bekeken. Een sociaal en maatschappelijk drama zou dus volgen bij degradatie naar de amateurreeksen.

Los van het feit dat vele trainers en jeugdspelers zouden vertrekken mogelijk, is een degradatie naar de amateurreeksen voor een ploeg met het budget van OHL sowieso ook op dat gebied een absoluut drama. Nog 5 wedstrijden om het horrorscenario te voorkomen dus.

Aernout Van Lindt

2e klasse \\ OH Leuven
 
 
Reacties.