Jonge Belgen een hoopje ellende na klap van Ierland: "Maar dit gaan ze nog veel meemaken"

29 maart 2017 13:24

De U19 van België leden gisterenavond een pijnlijke nederlaag. Tegen de Republiek Ierland werd het 0-1. Na de match lagen de spelers uitgeteld op het gras. De ontgoocheling in hun jonge carrière was nog nooit zo groot. Coach Gert Verheyen bleef echter nuchter...

De tegengoal deed de jonge gasten van Verheyen serieus pijn. Achteraf bleven Wout Faes, Dennis Van Vaerenbergh, Jens Teunckens, Jorn Vancamp... vol ongeloof op het veld liggen. Boos op zichzelf vooral. "We hadden tegen deze tegenstander niet op achterstand mogen komen, want ze kropen daarna helemaal achteruit. Er was geen ruimte meer."

Het wordt er niet makkelijker op naarmate ze ouder worden. De U17 - grotendeels de kern van de U19 nu - behaalde nog brons op het WK -17. "Ja, je ziet hoeveel ploegen er nu uitgeschakeld zijn die er op het WK wel bij waren. Maar hier kunnen ze van leren."

Dit hoort er ook bij - Gert Verheyen

"Ik kan ze niets verwijten. Ze hebben keihard hun best gedaan. Dat heb ik hen ook gezegd. Het was een hoopje ellende na de match, maar dat hoort er ook bij. Ze staan aan het begin van hun carrière. Ze gaan nog veel mooie momenten meemaken, maar ook veel momenten zoals dit."

Verheyen zag ook wel positieve dingen. "We hebben bij momenten goed gevoetbald. Tegen Zweden hebben we wel geluk gehad, met een super Svilar die ons redde. Als we tegen Italië gewonnen hadden, was dit niet nodig geweest. We kunnen echter veel zeggen, we hadden dit of dat moeten doen, maar goed..."

Johan Walckiers

België
 
 
Reacties.