Gent legt druk bij Club Brugge: "Voor ons is dit géén cruciale match"

30 maart 2017 09:26

AA Gent is op achtervolgen aangewezen in play-off 1, maar heeft in de eerste twee wedstrijden meteen de kans om Club Brugge én Anderlecht een hak te zetten. Toch houdt men de druk af in de Arteveldestad.

"Wij spelen zondag geen sleutelduel", aldus Michel Louwagie in Het Nieuwsblad. "Ons duel tegen KV Mechelen op de laatste speeldag van de reguliere competitie, dát was een cruciale match. Toen ging het over play-off 1 of play-off 2."

"Nu zijn we relaxed. Club Brugge is de titelfavoriet, het heeft alles opgeofferd voor de titel. Dan moeten ze het nu waarmaken. We gaan er vol voor, maar zonder druk." Het bruggetje tussen de twee Europese campagnes is snel gemaakt.

Club moet het nu waarmaken -Michel Louwagie

"Wij hebben een mooie Europese campagne achter de rug waarin we Tottenham uitschakelden. Als we nog de derde plaats pakken, is ons seizoen geslaagd." Die dekselse derde plaats was ook de dooddoener in het titeljaar.

Bij voorzitter Ivan De Witte klinkt hetzelfde liedje. "Wij willen ons niet teveel focussen op zondag, we bereiden vooral volledig play-off 1 voor. Één die ons hopelijk naar de derde plaats kan brengen."

Redactie

Club Brugge \\ KAA Gent
 
 
Reacties.