Belgische belofteninternational is sterk seizoensbegin gegeerd, Anderlecht én Club Brugge informeerden al

20 november 2017 20:25

Wie jong, Belgisch talent wil binnenhalen, moet er snel bij zijn. Dat hebben Anderlecht en Club Brugge begrepen.

Beide titelkandidaten hebben hun interesse laten blijken in Alexis De Sart, de 21-jarige middenvelder van seizoensrevelatie STVV. Anderlecht informeerde via tussenpersonen naar de Belgische belofteninternational Club Brugge zat een tijdje geleden al rond de tafel met de entourage van speler voor een informatief gesprek.

Infiltratievermogen en polyvalent

De Sart schoot als een komeet uit de startblokken dit seizoen en groeide uit tot een belangrijke pion bij Sint-Truiden. De middenvelder etaleerde zijn infiltratievermogen en liet zien dat hij op meerdere posities in het centrum uit de voeten kan.

Naarmate de competitie vorderde, kende de Jonge Duivel een fysieke terugval. Niet verwonderlijk. Tussen zijn overgang van Standard in januari 2016 en deze zomer speelde hij nauwelijks voor de Kanaries. Dit jaar stapelden de wedstrijden, mede door de internationale verplichtingen, zich op.

Eerste goals voor STVV

STVV-coach Jonas De Roeck liet De Sart tijdens de maand oktober enkele keren invallen in plaats van starten. Met succes, in de jongste competitiematch tegen Eupen (4-4) stond hij opnieuw aan de aftrap, en maakte hij ook zijn twee eerste goals.

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ Standard \\ STVV \\ België
 
 
Reacties.