Marc Coucke baalt na niet gefloten penalty voor Oostende: "De mens heet dan nog Visser en we zitten hier aan zee, dju toch hé!"

12 december 2017 21:50

Oostende wil net als vorig jaar dolgraag de bekerfinale betwisten, maar dan moet het vanavond wel voorbij Standard. In de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong via Živković en vervolgens had het ook een penalty moeten krijgen na een handsbal van Sébastien Pocognoli. Géén penalty evenwel.

Scheidsrechter Wim Smet en de vijfde man Lawrence Visser, die met zijn neus op de feiten stond, zagen geen graten in de dubieuze fase en in plaats van een penalty kregen we aan de overkant zowaar de 1-1 via de Portugese prijsschutter Orlando Sá. Tijdens de rust mocht voorzitter Marc Coucke, als supporter van de eerste rij alweer trouw op post in de spionkop, zijn zegje doen over de gewichtige penaltyfase.

De sterke man van KVO zijn verhaal klonk als volgt: "Het voordeel van in de spionkop staan, is dat ik die fase heel goed kon zien. Met alle respect, maar dit was écht penalty voor mij. Hoe zagen de beelden eruit? De arm was niet tegen lichaam, maar er duidelijk naast. De arbiters kunnen natuurlijk niet alles zien, maar ik heb de indruk dat Visser op twee meter van die fase stond. Hij heet dan nog Visser en we zijn hier aan de kust, dju toch hé!"

Tot overmaat van ramp kreeg de ploeg van Coucke meteen het deksel op de neus: "De refs kunnen natuurlijk niet op alles tegelijk letten, maar het is heel spijtig en dan zie je dat de concentratie 'efkes' weg is bij ons. We zijn nog aan het reclameren dat het penalty is en dan valt die 1-1. Een terechte tussenstand hoor, maar het kon anders zijn. Enfin, Sá Pinto zou niet geklaagd hebben", knipoogt de immer snedige Coucke.

Glenn Bogaert

Beker van België \\ Standard \\ KV Oostende
 
 
Reacties.