De man die van Charleroi een topclub maakte, maar zelf niet in aanmerking komt voor een topclub: "Met Hanni, Trebel, Onyekuru, Kums... speel ik ook anders"

13 december 2017 08:14

Felice Mazzu speelt vanavond voor een plaats in de volgende ronde met Charleroi op het veld van Club Brugge. Vorig weekend klopte hij al Anderlecht en hij staat met de Carolo's stevig op de tweede plaats. Maar toch zou hij niet geschikt zijn voor een topclub?

Dat is alvast de mening van de managers in eerste klasse. Herman Van Holsbeeck vond Hein Vanhaezebrouck beter passen bij paars-wit bijvoorbeeld. "Alle respect voor elke mening. Maar ik heb zondag geantwoord: 1-3. Ach, ik roei hier met de riemen die Charleroi heeft. Met Hanni, Trebel, Onyekuru, Kums… speel ik óók anders", zegt hij in Het Nieuwsblad.

En nu Genk op zoek is naar een nieuwe coach valt zijn naam ook niet. "Dat is ook een mijnclub, met ook veel Italianen... Ze moeten maar naar Bayat bellen!", laat hij alle opties open.

Italiaanse nationale ploeg

Mazzu lijkt gemaakt voor een tactische competitie, zoals de Italiaanse. "Als ik al het juiste profiel niet heb voor Club of Anderlecht, wat zou ik dan in Italië kans maken?”, vraagt hij zich af. “Maar het klopt wel, die tactische aanpak. Ik zeg meteen ja. Zeker als men belt voor de Italiaanse nationale ploeg.”

Johan Walckiers

Beker van België \\ Charleroi \\ Club Brugge
 
 
Reacties.