Moet bondscoach Martinez hem altijd meenemen naar Rusland? Belg aan een ijzersterk seizoen bezig in Engeland

13 december 2017 18:06

Na een moeizaam eerste seizoen bij de Engelse club Burnley bloeit Steven Defour nu helemaal open. Onder coach Sean Dyche maakte de Belg een uitstekende voorbereiding mee en daar lijkt hij op dit moment de vruchten van te plukken.

In de zomer van 2016 maakte Steven Defour de overstap van de Belgische recordkampioen Anderlecht naar het Engelse Burnley. De middenvelder vond de tijd gekomen om België te verlaten en het eens in de Premier League te gaan proberen.

Moeizaam eerste seizoen

Zijn eerste seizoen bij de Engelse club werd echter geen groot succes. Defour had moeite met de fysieke speelstijl die er gehanteerd wordt in de Premier League en kwam daardoor aan weinig speelgelegenheid.

Defour had een kleine maand last van een hamstringblessure en vier keer werd hij niet in de kern opgenomen. Daarnaast speelde de Belg nooit een volledige wedstrijd.

Goede voorbereiding

Onder coach Sean Dyche kende Defour afgelopen zomer een ijzersterke voorbereiding en werd er een goede basis gelegd om nu een goed seizoen te kunnen draaien. De trainer focuste op het fysieke werk en Defour lijkt helemaal aangepast aan de fysieke speelstijl van de Premier League.

Zo startte de Belg al alle wedstrijden in de basis en maakte hij acht keer de 90 minuten vol. Met Burnley staat Defour overigens op een mooie 4de plaats, die recht geeft op de Champions League. Daarmee laten ze topclubs als Liverpool, Arsenal en Tottenham voorlopig achter zich.

De statistieken van Defour van dit jaar vergeleken met vorig seizoen:

Seizoen

Wedstrijden

Speelminuten

Doelpunten

Assists

2017-2018

17

1424’

0

1

2016-2017

21

1078’

1

3

Ian De Coster

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Anderlecht \\ Burnley
 
 
Reacties.