Stanciu mag weg... Definitief? Zolang Hein de plak zwaait, is er geen toekomst voor hem bij Anderlecht

13 december 2017 19:39

Hein Vanhaezebrouck heeft een kruis getrokken over Nicolae Stanciu. Nochtans een speler waar Herman Van Holsbeeck in geloofde. Maar zowel René Weiler als Hein Vanhaezebrouck hebben het niet begrepen op de Roemeen. Waarom? Beide heren droegen tactiek hoog in het vaandel.

Weiler legde de nadruk op verdedigende intelligentie, Vanhaezebrouck predikt meer een totaalconcept... Dat laatste is nog moeilijker, want Hein wil dat zijn aanvallende spelers ook hun looplijnen en tactische instructies respecteren op de helft van de tegenstander. Eens over de middenlijn waren de aanvallende spelers van hun tactische richtlijnen verlost bij Weiler.

Nooit geleerd

Maar Stanciu blinkt in geen van beide categorieën uit. Verdedigen heeft hij in Roemenië zelden of nooit moeten doen. Dus meer dan veel achter zijn tegenstander lopen en hem proberen hinderen, kan hij niet. En aanvallend kreeg hij tot zijn 22ste zoveel vrijheid dat het moeilijk is om hem nu in een keurslijf te steken.

Stanciu heeft de kwaliteiten, maar niet de opleiding

Dat is een probleem bij Vanhaezebrouck, die liefst met tactisch intelligente spelers werkt. Zeker op de positie die Stanciu ambieert. Hanni is daar sterker in en dat uit zich ook in zijn aantal basisplaatsen. Vanhaezebrouck heeft dan ook laten weten dat Stanciu mag vertrekken en dat hij liefst een andere creatieve speler in de plaats krijgt.

Aankoopoptie

Zolang Hein de plak zwaait op Neerpede lijkt er geen toekomst meer weggelegd voor de recordaankoop bij paars-wit. Dat betekent ook dat een uitleenbeurt in januari ook met aankoopoptie kan gebeuren. Ook een onmiddellijk definitieve transfer is bespreekbaar. Al zal Van Holsbeeck wel een groot deel van de (mislukte) investering willen recupereren.

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.